%0 Journal Article %T بررسی عوامل مؤثر بر کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی (بررسی موردی: دانشگاه ارومیه)‌ %J پژوهش و توسعه جنگل %I دانشگاه ارومیه %Z 2476-3551 %A مجتوی, سید ارشاد %A حسین زاده, امید %A حجاریان, مرضیه %D 2019 %\ 12/22/2019 %V 5 %N 4 %P 629-644 %! بررسی عوامل مؤثر بر کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی (بررسی موردی: دانشگاه ارومیه)‌ %K آزمون اتا %K آزمون پیرسون %K ریسک‌پذیری %K عمل‌گرایی %R 10.30466/jfrd.2019.120799 %X در این پژوهش عوامل مؤثر بر کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان رشته­های کشاورزی و منابع طبیعی مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا مؤلفه‌های مختلف کارآفرینی دانشجویان مورد بررسی قرار گفت تا نقاط قوت و ضعف‌ها مشخص شوند. با توجه به ماهیت موضوع و هدف‌ پژوهش، این پژوهش ازنظر روش گردآوری داده‌ها، توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی است. ابزار جمع‌آوری داده‌ها در این پژوهش، پرسشنامه استانداردشده سنجش استعداد کارآفرینی کردنائیج و پرسشنامه خلاقیت عابدی بود. جامعه آماری شامل ۲۴۵۴ نفر بود. برای تعیین پایایی پرسشنامه‌ها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. از آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون اتا به‌منظور بررسی عوامل مؤثر استفاده شد. نتایج نشان داد، ارتباط سن و تعداد اعضای خانوار به­ترتیب با ضرایب پیرسون 091/0 و 023/0- و سطح درآمد خانوادگی و مقطع تحصیلی به­ترتیب با ضرایب اسپیرمن 041/0 و 089/0 با خلاقیت معنی­دار نیست. همچنین ارتباط سن و تعداد اعضای خانوار به­ترتیب با ضرایب پیرسون 040/0 و 039/0- و سطح درآمد خانوادگی و مقطع تحصیلی به­ترتیب با ضرایب اسپیرمن 028/0 و 018/0 با کارآفرینی معنی­دار نیست. ولی رشته تحصیلی و جنسیت به­ترتیب با ضرایب اتا 521/0 و 487/0 با خلاقیت و به­ترتیب با ضرایب اتا 628/0 و 620/0 با کارآفرینی ارتباط معنی­دار دارد. %U https://jfrd.urmia.ac.ir/article_120799_74cd60744cf854042f2e55acaf5ee6ea.pdf